Zaštita od ptica​

Zaštita od Golubova i Ptica u Beogradu

KAKO DA SE REŠITE GOLUBOVA?

Ni postavljeno strašilo na terasi, a ni okačeni CD-ovi koji reflektuju svetlost ih nisu oterali.

Mi imamo rešenje.

Proces za zaštitu od golubova se može obavljati mehaničkim i hemijskim putem. Mehanička metoda je postavljanje igličaste prohromske zaštite, koje su uglavnom postavljaju kao zaštita krovova i fasada. Mehanička zaštita može trajati par godina. Ukoliko se ne ošteti fizički ili usled nepovoljnih uslova (jak vetar), pa se fizički odvoji od površine za koju je fiksirana.
Hemijska metoda je nanošenje emulzija ili gela na površinu na koju sleću ptice (golubovi).

 Primenom preparata Pigeon Free, stvara se jedinstven, providan, lepljivi sloj, koji u dodiru sa kožom na nogama golubova izaziva prolaznu iritaciju i druge neprijatnosti.

,,Tretirani” golubovi šalju signale upozorenja ostalima u jatu i onda oni izbegavaju da slete na ovakve površine. Umesto toga drže se na odstojanju i ne zagađuju ih.

Golubovi svojim fecesom koji sadrži azotnu kiselinu uništavaju fasade i izazivaju koroziju na krovovima, dolazi do zagušenja odvoda i žlebova, prljaju prolaze, tende i prozorske okvire. Pored toga, oni su prenosioci raznih bolesti kao što su psitakoza, paratifus, mikobakterioza, influenca, gvardijaza, salmoneloza i dr. Takođe, mogu prenositi i neke parazite poput krpelja i stenica, koji su uzročnici za nastanak raznih bolesti.

Ptice pored toga što mogu biti mnogo naporne i destruktivne, one su takođe veoma značajne za ekološki sistem. Prema tome, ako imate problem sa pticama koji ne možete sami rešiti, pozovite EKO CENTAR M, koji će na ekološki prihvatljiv način rešiti vaš problem.