Dezinsekcija

Dezinsekcija Beograd

Bube da žive sa vama? Pa to niko ne želi. Ali, da li ste razmišljali zbog čega su bube došle baš kod vas? Odgovor je veoma lak. One vole toplo i gde ima hrane. Tako svi mi postajemo njihov plen, a oni su NAŠ!

Insekti se mogu nastaniti u bilo kom prostoru, bez obzira na klimatske uslove, te su upravo zbog toga štetočine kojih se teško rešavate.

Često čujemo: ,,Probao/la sam razne proizvode za insekte, i opet se posle nekog vremena vrate, šta da radim?“ ili ,, Pronašla sam šta ih uništava, ali taj otrov ima izrazito jak miris i posle toga ne mogu da boravim dva dana u kući..“ i sl. Sigurno ste jedni od tih koji su nekada probali neki insekticid, ali često se njihovo dejstvo završi bezuspešno ili ima negativan uticaj po vas i okolinu. Zašto?

UOČI INSEKTA I REŠI GA SE! RECITE ZBOGOM DOSADNIM MUVAMA!

Kod mnogih od vas, često se postavlja pitanje kako i na koji način se rešiti dosadnih muva? Muve iako deluju bezazleno, one su često prenosioci raznih bolesti. Insekt nakon što je sleteo na jedan proizvod, on već širi patogene bakterije kroz njega. Muve mogu predstavljati ozbiljan problem ako se ništa ne preduzme u začetku njihovog pojavljivanja.

Kontrola muva se sprovodi na kontroli populacije u određenom predelu. Sa dolaskom toplijeg vremena, dolaze nam i muve. Kako bi se potpuno shvatila ozbiljnost i namere jedne muve, neophodno je da poznajete njen životni vek. Trebate znati da je muva tokom svog životnog procesa u stanju da položi i do 1000 jajašca, pri čemu isključivo biraju vlažnija mesta. Proces metamorfoze se odvija tako što larve nastaju nakon 24 sata i njihov razvoj traje oko 15 dana, a potom se pretvaraju u lutke i kasnije nastaje odrasla muva. 

Dezinsekcija je najbolje rešenje za suzbijanje i uništavanje štetnih insekata u objektima. Preduzima se sa ciljem suzbijanja insekata koji prenose zarazne bolesti, izazivaju alergijske reakcije, imaju toksično delovanje i izazivaju ogromne materijalne štete na robama koje se skladište.

Može se obavaljati i suvom i vlažnom metodom, u zavisnosti od vrste insekata, površine i vrste objekta. Suva dezinsekcija se obavlja aplikatorima u vidu gelova, dok se vlažna dezinsekcija vrši prskanjem ručnim ili motornim prskalicama.Prednost suve dezinsekcije kod tretiranja objekata aplikatorom gelom ima najveće prednosti  u objektima kod  uređaja koji su osetljivi na vlagu: server sobe, razni električni aparati i uređaji, elektro-ormari itd.

Primena-Gel je biocidni preparat  koji suzbija sve vrste gmižućih insekata u javnom zdravstvu i komunalnoj i veterinaskoj higijeni. Delotvoran je  na gmižuće insekte (bubašvabe, mrave, smeđe bubašvabe – bubaruse) otporne na druge insekticide.

Mesta primene – Može se primeniti u kuhinjama, skladištima i proizvodnim pogonima za pripremu, preradu i prodaju hrane, u ugostiteljstvu i turizmu, javnim zgradama, zdravstvenim ustanovama, stambenim, industrijskim, kancelarijskim objektima itd.

Način aplikacije– Postavlja se aplikatorom direktno (tačkanjem) u fragmentima ili traci na površinu pukotine uz instalacije, na opremu, svuda gde su insekti primećeni (mesta rizika)

Prednosti suve dezinsekcije (aplikatorom)

  • Lak pristup pukotinama, malim otvorima u objektu
  • Ne ostavlja tragove na tretiranoj površini, bez mirisa
  • Može se koristiti za aplikaciju uređaja koji su osetljivi na vlagu (el. motori, el. ormani, itd.)
  • Bez posebnih priprema objekta za tretiranje (brza primena u objektu)
  • Garancija 6 meseci (uz pravilan postupak tokom perioda garancije korisnika)
  • Ne ometa svakodnevne aktivnosti ljudi u objektu