Dezinfekcija​

Dezinfekcija Beograd

Dezinfekcija je skup različitih mera i postupaka, kojima se uništavaju bakterije, gljivice i ostali štetni mikroorganizmi. Sprovođenje tretmana dezinfekcije može biti mehanički i hemijski, u zavisnosti od zatečenog stanja u objektu. Dezinfekcija se obavlja dezificijensima hemijskim metodama (upotreba neškodljivih bioloških supstanci). Mehanička metoda podrazumeva čišćenje, metenje, četkanje, pranje i odmašćivanje površina ili predmeta.  Ova metoda je obavezan korak u pripremi objekta, prostora pre tretiranja biološkim sredstvima (dezificijensima), čime se obezbeđuje maksimalna efikasnost samog tretmana.

KADA VAM JE POTREBNA DEZINFEKCIJA PROSTORA?

Sprovođenjem dezinfekcije  mehaničkim ili hemijskim putem, postiže se, da se broj štetnih mikroorganizama dovede na vrednosti bezopasne po ljude i životnu okolinu i na taj način tako spreči nastanak širenja zaraznih bolesti. Može se obavljati dezificijensima sa prijatnim mirisom ili bez mirisa. Dezinfikovanje prostora, preporučuje se da se sprovodi redovno u javnim prostorima i objektima u kojim boravi više ljudi.

Prostori se dezinfikuju preparatima sa mirisom,ili bez mirisa koji su površinski aktivni dezinficijensi za profesionalnu upotrebu, pri čemu izazivaju denaturaciju proteina u ćelijskom omotaču mikroorganizama. Primenjuje se na svim površinama u domaćinstvu, javnim i industrijskim objektima.Dezinficijensi koje koristimo pri izvođenju tretmana su najnovije generacije, bio razgradivi razgradivi i ekološki prihvatljivi.

Ciljani organizmi za dezinfikovanje su gram pozitivne i gram negativne bakterije (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Klebsiella pneumonaiae, Salmonella typhimurium, Proteus hauseri, gljivice (Candida albicans..) i pojedini tipovi virusa- virus influence.