Mašinsko čišćenje podova ​

Mašinsko Čišćenje Podova u Beogradu

Održavanje tvrdih podnih obloga – tačnije podloga od mermera, keramike, teraco podova kao i podova od betona.

Dnevno održavanje tvrdih podnih obloga vremenom postane nedovoljno, pa se iz tog razloga u ovim situacijama preporučuje mašinsko pranje sa jačim hemikalijama i specijalnim filcevima, kako bi se odstranila sva nečistoća, koja se vremenom taložila tokom eksplatacije objekta. Nakon temeljnog pranja, nanosi se zaštitna emulzija, zatim se specijalnim Karcher  HI-SPEED mašinama vrši poliranje podnih obloga do visokog sjaja, čime se dobija vizuelni efekat čistog poda.

Prednosti nanošenja zaštitne emulzije na površinu tvrdnih podnih obloga su mnogobrojne. Pre svega, zaštitom podne obloge, smanjuje se prodiranje nečistoća u dubinu mermera ili druge podne obloge, pri čemu se samim tim svakodnevno olakšava čišćenje i smanjuje se vremenski period rada. Zaposleni koji rade na održavanju higijene, mogu uštedeti vreme na održavanju podova i iskoristiti ga za održavanje higijene drugih delova objekta.

Održavanje mekih obloga – podova od tepiha i itisona

Proizvođači mekih podnih obloga, preporučuju redovno čišćenje i održavanje iz tri razloga:
Reprezentativni faktor: ljudi žele da se osećaju udobno i dobrodošlo

  1. Ekonomski faktor: dobar program održavanja produžava vek i prvobitan izgled podne obloge
  2. Higijenski faktor: dobro, redovno dobro održavana podna meka obloga utiče na kvalitet vazduha u prostoriji

Čišćenje podnih obloga (tepisi, itisoni) vrši se mašinskom metodom nas ledeći način:

  1. Pranje profesionalnim Karcher mašinama-rotacionim četkama malog broja obrtaja (150 obrtaja/minuti) uz doziranje rastovar tople vode i profesionalno sredstva za pranje i dezinfekciju podnih obloga, sredstvima veoma uspešno uklanjamo fleke bez obzira na poreklo ( kafa, sok ulje, )
  2. Ispiranje i dezinfekcija se vrši sa ekstracionim Karcher mašinama, koje pod blagim pritiskom ispuštaju čistu, a jakom usisnom snagom usisavaju prljavu vodu iz podloge koja se tretira.
  3. Dubinsko usisavanje je završni deo pranja, čime se još jednom vrši uklanjanje nečistoća, ali i višak tečnosti nakupljene u vlaknima. Nakon pranja, površina ostaje minimalno vlažna, a potka potpuno suva. Nsa ovaj način postiže se dubinsko čišćenje i dezinfekcija svih podnih obloga bez obzira na sirovinski sastav.

Održavanje mebliranog nameštaja

Dugogodišnje iskustvo na teritoriji cele Srbije, kao i praćenje svetskih trendova iz ove oblasti su najbolja garancija vrhunskog kvaliteta ECM usluga. Profesionalnim pristupom uklanjanja fleka i neprijatnih mirisa, ostvaruje se efekat “novog”, praćen prijatnim i svežim mirisom. Ova metoda je polusušiva i predstavlja kombinaciju ručnog i mašinskog pranja kompletne meblirane površine nameštaja. Dubisko čišćenje mebliranog nameštaja se obavlja mašinski. Koriste se profesionalne Karcher mašine  sa kojima se dubinski čisti i ispira prljavština. Proces počinje nanošenjem hemije koja dezinfikuje i razgrađuje nečistoće i masnoće, zatim se mašinom vrši dubinsko čišćenje –pranje sa kojom se prljavstina i voda usisavaju iz melba. Mašina uklanja do 70-90 % vode iz materijala –mebla, nakon čega sledi sušenje na sobnoj temperaturi. U zavisnosti od materijala i temperature vazduha u prostoriji, proces sušenja  obično traje 3-4 sata.